Сенатот на УКИМ закажа вонредна седница за скандалозните избори

by fokus 19:29
19:29

Универзитетскиот Сенат за утре закажа седница на која ќе расправа за изборите за претседател на СПУКМ при кои вмешани беа и специјалци.

16 членови на Сенатот ја побараа оваа вондердна седница и тие сметаат дека мора да се утврди легитимитетот на студентските претставници кои учествуваат во Ректорската управа.

Тема на седницата ќе биде и дали студентите се способни да спроведат избори без надзор на универзитетските власти.

Поврзани новости