Се затвораат шест училишта во Хрватска

by fokus 08:52
08:52

Последиците од масовното исселување и се помалиот број новородени се видливи во Хрватска пред почетокот на училишната година, бидејќи шест основни училишта се затвораат затоа што нема ученици, а во 117 училишта нема ниту еден ученик запишан во прво одделение, објави порталот Индекс.

Според привремените податоци, кои порталот ги добил од Министерството за наука и образование, во училишната година 2018/2019 настава нема да се одржува во шест подрачни училишта во кои нема ученици, а две се затвораат бидејќи се селат во новоизградени објекти.

- Advertisements -

Порталот Индекс оценува дека е алармантен податокот шо оваа училишна година во 117 училишта не е запишан ниту еден нов ученик.

Поврзани новости