Се собраа пари за погреб на чичко Цобе, во минатото бил член на групата „Леб и сол“

by fokus

По два месеци од неговата смрт, Слободан Минциковски конечно денеска ќе биде погребан на гробиштата во Бутел, во 13.30 часот.

Поради недоволни финансиски средства, неговото тело од почетокот на август чекаше да биде погребано, а денеска се собраа преостанатите 4.000 денари.

Според информациите од неговото семејство, Минциковски на крајот на 70-те години на минатиот век, кратко време бил член на легендарната група „Леб и сол“.

Поврзани новости