Се собираат потписи за „контра-референдум“

by fokus

Граѓанската организација „Млади за Македонија“ започна со акција за собирање на потписи за распишување, на како што велат тие, нов „Татковински референдум“.

Велат дека нивната цел со овој референдум е одбрана на трите црвени линии од македонска страна, а тоа се името на државата, јазикот и идентитетот. Целта според нив е од правен аспект и трајно да се заштити уставното име Република Македонија, македонскиот идентитет и македонскиот јазик.

Поврзани новости