„Се пријавувам, и јас сум хулиган!“

by fokus

Започна денешниот протест од Шарената револуција. Незадоволни граѓани од 18 часот почнаа да се собираат пред канцелариите на Специјалното јавно обвинителство. Фокус на денешниот протест се повикувањата на активисти за човекови права на информативни разговори во полиција и нивно казнување со по 50 евра поради фрлање со боја.

На чело на колоната демонстранти е транспарент на кој пишува „Се пријавувам, и јас сум хулиган/ка“. Се извикува „Мафија на робија“ и „Нема правда, нема мир“.

13295317_10209770274799470_1830534053_n

Поврзани новости