СДСМ во среда ќе го каже предлогот за уредник на МРТ

by fokus 12:06
12:06

На 31 август кога треба да се одржи лидерската средба, СДСМ ќе го открие кандидатот за нов уредник на МРТ, кој ќе биде по предлог на опозициската партија.

За таа цел, СДСМ објави повик на кој можеа да се пријават сите оние кои сакаа да се борат за оваа позиција.

Утре пак, партиите треба да го договорат времето на одржување на задутрешната лидерска средба, на која пак, лидерите треба да го договорат датумот на избори.

Поврзани новости