СДСМ: Утре ново задолжување од 31 милион евра

by fokus 12:08
12:08

СДСМ денеска предупреди дека власта во заминување за утре планира нови милионски долгови, со тоа што планира да ги задолжи граѓаните 15 милиони евра повеќе од обврските што се стигнати за враќање оваа недела.

Според најавената аукција, Министерството за финансии побарува 31.7 милиони евра, а за враќање се доспеани 15.8 милиони евра.

-Бараме од Кирил Миноски веднаш да објасни за кого и за што побарува 15 милиони евра повеќе, што треба да ги враќаат граѓаните. Да не се осмели Миноски да лаже дека парите се за тековни расходи, велат од СДСМ.

Поврзани новости