СДСМ: Новата влада ќе ја субвенционира изoлацијата на домовите

by fokus 11:34
11:34

СДСМ денеска како дел од својата програма најави дека со цел да се намалат трошоците за енергија, да се олесни загадувањето и да се намали скапиот увоз на електрична струја, ќе се субвенционира изолацијата на домовите на граѓаните во износ од 20 отсто.

-Новата влада ќе го субвенционира секој граѓанин којшто ќе реши енергетски да го изолира својот станбен објект. Директно ќе обезбедиме финансиска поддршка за граѓаните во висина од 20 проценти од вредноста на инвестицијата за енергетска изолација. Ова е дел од итните реформски приоритети на новата влада, за првите 180 дена, рече Дамјан Манчевски, потпретседател на СДСМ на денешната прес конферренција.

 

Поврзани новости