СДСМ: Министерот Јанакиески нарачува 300 лични карти

by Фокус

На вечерашната трибина на СДСМ, во моментот беа објавени три снимки, кои според опозициската партија сведочат за нарачка на лични карти од владини функционери, а кои ќе послужат за изборите.

Првично, се слуша разговор, во кој според СДСМ, министерот Миле Јанакиески нарачува 300 лични карти за правење. Во вториот разговор, пак, министерката Гордана Јанкулоска е незадоволна од процесот, односно нагласува дека требало се да оди поорганизирано и незабележително, а во третиот разговор, пак, кој министерот Јанакиески го води со непознато лице, се споменува човек кој наводно им ги изработувал личните карти.

Поврзани новости