СДСМ: Македонија прва во светот според граѓани кои страдаат од депресија

by Фокус

Македонија во 2016 година Македонија е на 34-то место по лоши здравствени резултати од вкупно 35 европски земји”, изјави денеска на прес-конференција Злате Мехмедовиќ, член на Комисијата за здравство на СДСМ, повикувајќи се на Европскиот здравствен порошувачки индекс.

„Македонија e прва во Европа по тоа што не може да се справи со смртност од мозочни удари. Македонија е втора во Европа по смртност на доенчиња, а трета во Европа по најлоша стапка на преживување на болните од рак. Македонија е меѓу земјите со најголем процент на граѓани кои страдаат од депресија – истака Мехмедовиќ.

Поврзани новости