СДСМ: Јавни претпријатија во Прилеп се излепени со повици за партиски протести

by fokus 16:36
16:36

Прилепските социјалдемократи апелираат веднаш да престанат злоупотребите на имотот на јавните комунални претпријатија во Прилеп за партиски цели.

Наплатните центри на ЈКП „Комуналец“ и ЈКП „Водовод и канализација“ кои се наоѓаат во центарот на Прилеп, како што сведочи СДСМ Прилеп, се излепени со повици за протести и тоа од внатрешната страна на стаклата од двата објекти.

„Тоа значи дека повиците се излепени со дозвола или со знаење на вработените и директорите Златко Ристески и Сашо Николоски. Сите што прават злоупотреби во обид да го спасат криминалното раководство на ВМРО-ДПМНЕ, ќе понесат одговорност.
Ниту една злоупотреба нема да ги спречи демократските процеси и промените во Македонија. Доаѓа нова реформска Влада и нови одговорни власти кои ќе се
грижат за реалните проблеми и потреби на граѓаните“, се вели во реакцијата на СДСМ.

Поврзани новости