СДСМ: Екстерното тестирање е класично насилие врз граѓаните

by Fokus

Над 6120.000 граѓани во Македонија гласаа за промени, од кои мнозинството кажаа дека се против екстерното тестирање, кое што не донесе ништо добро на образованието, освен што ги трауматизира учениците и прави притисоци врз наставниците, професорите и родителите, реагираат од опозицискиот СДСМ.

– Непочитувањето на ставот на мнизинството граѓани од страна на власта во заминување, којашто и во јануари ќе спроведува екстерно, само да го задоволи сопствениот хир, е класично насилие врз волјата на граѓаните. Како што ветивме во Планот за живот, екстерното тестирање ќе го укинеме на првата владина седница. За тоа е потребна нова одговорна Влада на граѓаните на Република Македонија. За сите штетни последици врз учениците, наставниците и професорите и родителите ќе има одговорност – се наведува во партиското соопштение.

 

Поврзани новости