СДСМ доби градоначалници во Аеродром, Берово, Гевгелија, Валандово, Вевчани, Делчево

by Fokus 22:42
22:42

Владејачката СДСМ прогласи победа во прв изборен круг во Аеродром, Берово, Битола, Богданци, Босилово, Бутел, Валандово, Вевчани, Велес, Гевгелија,  Дебарца, Делчево, Дојран, Ѓорче Петров, Карбинци, Карпош, Кочани, Крива Паланка, Кривогаштани, Крушево, Куманово, Ново Село, Охрид, Прилеп, Радовиш, Ресен, Свети Николе, Стар Нагоричане, Центар.

Овие податоци на прес-конференција ги соопшти пратеничката од СДСМ, Ивана Туфегчиќ.

- Advertising -
Аеродром СДСМ 11.733 ВМРО ДПМНЕ 9409, од 93 избирачки места 53 пребројани Берово СДСМ 4071, ВМРО ДПМНЕ 2445 Битола од 170 избирачки места пребројани 123 СДСМ 23.925, ВМРО ДПМНЕ 13.140 Богданци од 12 избирачки места пребројани осум, СДСМ 1762, ВМРО ДПМНЕ 1304, Босилево од 19 избирачки места пребројани 15, СДСМ 3085, ВМРО ДПМНЕ 2604, Бутел за СДСМ 7634, ВМРО ДПМНЕ над 5.400, Валандово 3101 за СДСМ, 1900 за ВМРО ДПМНЕ, Вевчани од три избирачки места пребројани две, 494 за СДСМ, 384 за ВМРО ДПМНЕ Велес 5720 за СДСМ, 4247 за ВМРО ДПМНЕ Гевгелија од 37 пребројани 33 избирачки места, 6826 за СДСМ, 4800 за ВМРО ДПМНЕ, Градско од 11 пребројани девет избирачки места, СДСМ 367, ВМРО ДПМНЕ 273 Дебарца од 28 пребројани 24, СДСМ 1773, ВМРО ДПМНЕ 1913 Делчево СДСМ 5092, ВМРО ДПМНЕ 4103 Дојран седум од осум места пребројани, СДСМ 1238, ВМРО ДПМНЕ 646 Ѓорче Петров 39 од 53, СДСМ 9527, ВМРО ДПМНЕ 7300 Алинци, СДСМ 549, ВМРО ДПМНЕ 367 Карпош убедлива победа Крива Паланка 41 избирачко место пребројано од 47,СДСМ 5671, ВМРО ДПМНЕ 3700 Кривигаштани извесна победа Крушево од 23 пребројани 16 избирачки места, СДСМ 1498, ВМРО ДПМНЕ 873, Куманово 94 пребројани од 167, СДСМ 15.069, ВМРО ДПМНЕ 8168 Лозово извесна победа Македонски брод 2046 за СДСМ, 1216 за ВМРО ДПМНЕ Неготино од 28 пребројани 23, 5338 за СДСМ, 4676 за ВМРО ДПМНЕ.
Ново Село пребројани 19 од 20, СДСМ 1731, ВМРО ДПМНЕ 1457 Охрид извесна победа во прв круг Прилеп пребројани 108 од 142, СДСМ 17554, ВМРО ДПМНЕ над 15.000 Радовиш пребројани 33 од 46, СДСМ 5770, ВМРО ДПМНЕ 4448, Ресен 36 од 50, СДСМ 3407, ВМРО ДПМНЕ 2151 Свети Николе извесна победа Старо Ногоричане 959 за СДСМ, 562 за ВМРО ДПМНЕ Струмица извесна победа во прв круг, Центар извесна победа во прв круг, Карпош убедлива победа на СДСМ, Демир Хисар и Кисела Вода во предност, Штип неизвесно

 

Поврзани новости