СДСМ до Арсовска: Дали Илиевски согласно закон е поставен за директор на Зоолошката градина?

by Fokus 10:31
10:31

Јавно објавени информации во медиуми отвораат сомнеж дали новиот В.Д. директор на Зоолошка градина, Драган Илиевски е назначен согласно узаконите, се вели во соопштението од СДСМ.

Од партијата прашуваат дали за оваа позиција бил распишан јавен оглас и дали Илиевски доаѓа од редот на вработените на оваа установа и кои биле критериумите што Илиевски ги исполнува за токму тој да биде назначен за вршител на должност директор на Зоолошката градина во Скопје?

Град Скопје и Данела Арсовска мора да дадат одговор на овие прашања, особено што оваа установа се најде во средиште на скандал со колење на животни на сопствениот имот.

Истовремено, за процесот на назначување треба да се вклучат и надлежните институции кои треба да проверат дали назначувањето на Илиевски е согласно законите, се вели во соопштението.

Поврзани новости