СДПМ и НДМ поднесоа тужби за отфрлањето на нивните листи

by fokus 16:57
16:57

Народното движење за Македонија (НДМ) и Социјал- демократската партија на Македонија (СДПМ) поднеле тужби до Управниот суд поради отфрлањето на нивните пратенички листа од страна на ДИК.

Според процедурата, тужбите се доставуваат до ДИК, а Комисијата потоа тие со целокупниот материјал, односно доказите зошто листите на партиите не биле прифатени ги доставуваат до Управниот суд.

- Advertisements -

Судот има рок од 24 часа да ги разгледа тужбите и да донесе решение за нив по што ќе го достави до Изборната комисија.

Поврзани новости