СДMМ викендов со солидарни акции низ Македонија

by fokus 20:33
20:33

Социјалдемократскиот сојуз овој викенд низ повеќе градови во Македонија, ќе организира акции за донации за настраданите во поплавените подрачја.

Најпотребна е конзервирана храна, вода и средства за хигиена, чистење и дезинфекција. Пунктовите за собирање на донациите ќе бидат поставени во следниве градови:

Берово – пред Народна техника од 12 до 18 часот (сабота и недела)

Свети Николе -Градски парк Александар Серафимов од 17 до 21 часот (сабота и недела)

Пробиштип – пред Маркет Кит-Го од 11 до 15 часот (сабота и недела)

Делчево – фонтана кај градски парк од 12 до 14 часот (сабота и недела)

Пехчево – пред Маркет Кит-Го од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Зрновци – пред Маркет Кит Го од 10 до 12 часот (сабота и недела)

Радовиш – пред црква Св. Спасо Радовишки од 12 до 15 часот (сабота и недела)

Карбинци – пред самопослугата во Таринци од 07-21 часот (недела)

Македонска Каменица – пред Маркет Кит Го од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Штип – плоштад Слобода од 17 до 20 часот (сабота)

Струга – пред Хотел Београд од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Гостивар – пред Маркет Монтенегро Центар од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Прилеп – Плоштад Македонија Андонов Ченто од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Кавадарци – пред Комерцијална банка од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Велес – спроти Стоковна куќа НАМА од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Кривогаштани – пред Општинската организација на СДСМ од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Крушево – пред градски пазар од 11 до 14 часот (сабота и недела)

Куманово – на плоштад од 11 до 14 часот (сабота и недела)

 

 

 

Поврзани новости