Савевски: Се надевам ќе не чуе народот што сакаат да го ограбат

by fokus 12:35
12:35

Кога неколку жени се пожалија дека им смета голиот Прометеј, му ставија гаќи од 100.000 евра, па се надевам и нас ќе не слушнат, посебно народот што сакаат да го ограбат.

Ова го изјави невладиниот активист Здравко Савевски во Жена-парк, каде собраа околу 2.000 луѓе за да протестираат против плаќањето на 35 отсто од хонорарите за придонеси.

Протестот се помести од паркот кон собранието, од каде ќе продолжи кон Министерството за труд и социјална политика.

Поврзани новости