Само во последните месец дена цената на акциите на компанијата Tesla Motors порасна повеќе од 40%.

by Фокус

FXLider, во соработка со лиценцирана брокерска куќа Fortrade, на сите читатели им дава бесплатни 50 евра за тргување со цената на акциите на Tesla Motors на светска берза.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете овде.

Акциите на Tesla Motors го следеа општото опоравување на пазарот на акзии после фебруарскиот пад. Меѓутоа опоравувањето на пазарот не е единствената причина за раст.

Оваа компанија покажа дека не само умее да дизајнира и да произведува врвни елктрични автомобили, туку и умее да одговори на побарувачката и да ги исполни очекувањата на купувачите. Бројот на порачки, на новиот Модел 3, достигна 253.000 во првите 36 часа, од кога почнаа порачките. Ова е прв модел кој ќе биде произведен за масовен пазар, така да овој успех станува уште поголем.

Според зборовите на Илон Маск, извршниот директор на Тесла, Model 3 ќе почне д асе произведува во втората половина на 2017 година и просечната цена ќе изнесува 42.000 долари, вклучувајќи дополнителни опции и функции. Препораката на оваа компанија е кој сака да нарачи ваков автомобил, тоа да го направи што е можно побрзо, затоашто времето за чекање на за достава се зголемува со зголемувањето на порачките. По оваа изјава на Илон Маск, цените на акциите на Тесла пораснаа за додатни 3%.

Основната верзија на автомобилот ќе чини 35,000 долари. Меѓутоа, автомобилите кои ќе бидат први испорачани, ќе чинат значително повеќе бидејки купувачите бараа дополнителна опрема и функции како што се на пример батерија со поголем капацитет. Основната батерија според ветувањата на производителите, би обезбедувала брзина од 345км.

Во последните 30 дена, обемот на тргување со акциите на Тесла се зголеми повеќе од двојно.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости