Само македонски музичари во Радовиш на Самун ем татлија

by Fokus

На традиционалната општинска манифестација Самун ем татлија, која се одржува во Радовиш, годинава ќе настапат само македонски музичари. Како што е наведено во програмата, на 30-ти септември гостите ќе ги забавуваат Бајабо Бенд, Викторија Бенд и Брас Брадерс.

    Наредната вечер, на први октомври ќе настапат Јовче Пандев Бенд, Игор Џамбазов и Гуру Харе и Ибишеви. Последната вечер пак, гостуваат Ицов и пријателите, Струмичка тајфа, Екстра бенд и Вукица, Троја и Влатко Стефановски Трио. Во минатото за време на манифестацијата во Радовиш најчесто доаѓаа регионални музички ѕвезди.

Црвена Јабука, Наташа Беквалац, Шабан Шаулиќ, Хари Мата Хари, Јелена Розга и многу други познати изведувачи ги забавуваа посетителите на настанот на кој се промовираат локалните специјалитети, самунот и татлијата. Во тек на неколку дневната манифестација во минатото, се случуваше да се продадат и по 40 илјади самуни.

Вики Клинчарова

Поврзани новости