Само 600 граѓани досега се пријавиле во ДИК

by fokus 15:44
15:44

Секој ден по стотина граѓани се пријавуваат на листата со спорни гласачи што ја објави Државната изборна комисија.

Досега вкупно 595 граѓани пријавиле дека не се фантоми, а вкупно на листата со спорни гласачи има 39.502 записи.

Тие треба да го регулираат своето избирачко право, со доставување на личен документ за проверка најдоцна до 19 август, а во спротивно ќе бидат избришани од Избирачкиот список

Поврзани новости