САД ќе протераат уште 54 руски дипломати

by Fokus 17:14
17:14

САД ќе протераат уште најмалку 54 руски дипломати следната година, изјави рускиот амбасадор во Вашингтон, додавајќи дека влошените односи ги оставија амбасадите и конзулатите на двете земји со недоволно персонал и неспособни да пружат рутински услуги.

Амбасадорот Анатолиј Антонов рече дека 27 руски дипломати треба да ги напуштат САД со своите семејства до 30 јануари, а дополнителни 27 се очекува да заминат на 30 јуни.

Поврзани новости