САД: Другиот бран на корона вирусот ќе биде уште посилен за нас

by Fokus 13:53
13:53
Другиот бран на корона вирусот во САД се очекува наредната зима и би можел да биде многу посилен од првиот, затоа што ќе дојде на почеток на сезоната на вируси.
Ова го истакна директорот на Центарот за контрола и превенција на болести, Роберт Рефилд.
Тој посочи дека истовремено ќе има и епидемија на грип и на корона вирус, а таа комбинација ќе биде дополнително оптеретување за националниот здравствен систем.

Поврзани новости