САД бара законите за бомбите да се донесат пред избори

by Фокус 20:22
20:22

Не стивнува меѓународниот притисок до власта за мислењето на венецијанската комисија. По Брисел денеска и Вашингтон со јасна порака препораките за тн. закон за бомби и свиркачи да станат дел од законите пред да се распушти Собранието, јавува ТВ 24 Вести.

Амбасадата ќе продолжи да ја охрабрува Владата за измени на законите за приватност и за свиркачи за да ги вметне препораките од веницијанската комисја пред Собранието да се распушти на 7 април, велат од амбасадата на САД.

Пред да се распушти Собранието, има уште  12 дена за да се донесат законите. Доколку изборите се одржат на 5 јуни, Собранието ќе се распушти на 7 април.

Поврзани новости