Руската новинарка која се спротивстави на инвазијата избега од куќен притвор

by Fokus

Руската новинарка Марина Овсјаникова потврди дека избегала од куќен притвор, во кој заврши поради наводно ширење на лажни вести.

„Се сметам за потполно недолжна, а како нашата држава одбива да ги почитува своите закони, јас одбивам да ја почитувам мерката забрана која ми е изречена на 30 септември 2022 година и се ослободувам од истата“, напиша Овсјаникова на својот Телеграм канал.

Поврзани новости