Русија воведува трговски ограничувања за Македонија

by fokus

 Поради епидемијата на јазлеста кожа, Русија привремено го забранува увозот на говеда, месо и на други месни производи од Македонија

Забраната се однесува и на увоз на производи од говедско месо, како и од други животни што се подложни на болеста јазлеста кожа, а особено на производи што не се обработени на соодветен начин.

Со одлуката за забрана на увоз се опфатени производите од необработена говедска кожа, како и продукти со говедски генетски материјали.

Поврзани новости