Русија воведе царини од 35 отсто за производите од „непријателските земји“

by Fokus

Со указ од премниерот на Русија ,Михаил Мишутин, Владата во Москва одреди царини од 35 отсто за производите кои доаѓаат од , како што се нарекуваат од „непријателските земји“.

Во текстот, меѓу другото, се наведува дека одлуката важи до 31 декември 2023 година за стоки кои доаѓаат од земји кои ги нарушуваат економските интереси на Руската Федерација

Руското Министерство за индустрија и трговија објасни дека станува збор за производи како шампон, разни производи за коса, четки за заби, опрема за бричење, дезодоранси, детергенти, средства за чистење…

На списокот има и оружје и муниција кое се увезува  од, како што се наведува , непријателските земји.

Поврзани новости