Русија со контра-удар: Протерува 60 американски дипломати и го затвора конзулатот на САД

by fokus

Русија одлучи да го затвори конзулатот на САД во Санкт Петербург и ќе протера 60 американски дипломати, изјави денеска министерот за надворешни работи Сергеј Лавров.

Тој додаде дека САД се инфомирани за овие мерки, а бројките на протераните дипломати се исти како на протераните дипломати од САД.

-Наша мерка ќе биде и укинување на дозволата за работа на американскиот Конзулат во Санкт Петербург, изјави Лавров.

Поврзани новости