Ромео Тренов поставен за директор на ЈП „Водни стопанства“

by Фокус

Досегашниот пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Ромео Тренов, ќе биде директор на новооснованото Јавно претпријатие за сите водни стопанства на Македонија, информираат за 24 Вести извори од ВМРО ДПМНЕ.

Тренов, на 21 октомври, до Собранието поднел оставка од функцијата пратеник, а како причина е наведено негово именување од страна на Владата на некоја друга функција. Оставката на Тренов треба на биде констатирана на првата наредна седница.

Поврзани новости