Рокот помина, договор нема

by Фокус 00:37
00:37

До полноќ, кога беше рокот за избор за новите министри и заменици, партиите не се договорија, по што нивните претставници си заминаа. Според договорот од Пржино, вечерва беше крајниот рок за избор на министри за внатрешни работи и за труд и социјала предложени од СДСМ, нивни заменици од ВМРО ДПМНЕ и заменици од СДСМ во министерствата за финансии, земјоделство и информатичко општество.

Но, работната група не успеа да се договори за ингеренциите кои ќе ги имаат овие нови членови во Владата. ВМРО-ДПМНЕ смета дека новите министри треба да имаат ограничени овластувања, додека СДСМ бара тие да имаат целосни министерски ингеренции.

- Advertisements -

Претходно во текот на денот, од СДСМ рекоа дека доколку вечерва не се постигне договор, од утре сите опции се отворени, а договорот од Пржино ќе го сметаат за пропаднат.

Поврзани новости