Рочиште за набавката на 300 возила за МВР

by fokus 08:55
08:55

Ново рочиште во Кривичниот суд треба да се одржи и за случајот „Триста“ на Специјалното јавно обвинителство.

Во овој случај обвинет е поранешниот помошник министер за внатрешни работи, Ѓоко Поповски, кој е обвинет дека со постапката за набавка на 300 возила за МВР го оштетил државниот буџет за 453.570 евра бидејќи ја одбрал понудата која не била најевтина.

Поврзани новости