Рибата уловена во Дојранското езеро е сродна со пираната, но не е пирана

by fokus 15:16
15:16

Анализата на Хидробиолошкиот завод од Охрид покажала дека рибата за која рибарите во Дојран се сомневаа дека е пирана, е всушност сродник на пирана, кој го нема во Европа и живее во аквариум.

Оваа риба за разликата од пираната, не е месојаден вид, туку се храни со инсекти и растителни видови.

pirana1

Поврзани новости