Ресен под мраз – оштетени автомобили и кровови од куќи

by Фокус

Град со големина на тупаница буквално го потопи ресенскиот регион.

Фотографиите што ги направија посетители од селото Царев двор кое се наоѓа на 3 километри од Ресен покажуваат дека оштетени се повеќе автомобили и кровови од куќи, а уништени се и голем број овошни насади.

Во моментов жителите не можат ниту да ги напуштат куќите, бидејќи, како што велат се е буквално затрупано од градот што се уште паѓа.

Поврзани новости