Република Македонија нема алтернатива освен ЕУ и НАТО, истакна Заев

by fokus 11:51
11:51

Премиерот Зоран Заев на денешната средба со американскиот секретар за одбана, Џејмс Матис се заблагодари за поддршката од САД за нашата држава. Заев изјави дека Македонија нема алтернатива освен членство во ЕУ и НАТО

„Поддршката од САД е секогаш тука и тоа е охрабрување. Посетите од нашите искрени пријатели се мотивација за нашата држава. Значаен е интересот што Матис го искажа за домашнитеп прашања. Водиме политики за обезбедување на политички фаткори за ова прашање. Почестени сме од вашата посета што САД ја дава во континуитет. За Република Македонија нема друга алтернатива освен интеграција во ЕУ и НАТО“, истакна Заев.

- Advertisements -

Поврзани новости