Ректоратот и Центар се најзагадените места утринава

by fokus 08:30
08:30

Ректоратот кај УКИМ и Центар утринава се најзагадените места во државата.

Загаденоста кај Ректоратот изнесува 90 µg/m3, а потоа, на второ место утрово е Центарот на град Скопје каде се измерени 89 µg/m3.

- Advertising -

Количеството на ПМ10 честички во Карпош изнесува 81 µg/m3, а потоа следува Тетово со загаденост од 80 µg/m3.

Поврзани новости