Река демонстранти од Триумфална порта, низ плоштад, до Камени мост

by Фокус 18:37
18:37

Откако не им беше дозволено да се приближат до Собранието, демонстрантите тргнаа кон Владата на Ребуликата Македонија. Тие поминаа под Триумфалната порта која ја гаѓаа со балони со боја и преку плоштадот и Камениот мост се упатија кон Владата, но сепак на крајот на Камениот мост беа спречени да го продолжат патот.

Протестот е помасовен од вчерашниот, а колоната е долга низ целиот плоштад Македонија и продолжува преку Камениот мост.

tr

trrrrrrrrr

mo

Поврзани новости