Рејтинг: Нашата агенција имаше најпрецизни изборни прогнози

by Фокус

Во предизборието и во текот на кампањата, Агенција Рејтинг за потребите на „Фокус“ изработи анкети за повеќе општини како Аеродром, Карпош и Град Скопје, кои беа со висока прецизности и точно го предвидоа изборниот резултат во овие општини.

-Анкетите остануваат најрелевантнат алтака за мерење на јавното мисење, особено ако се работат по строго утврдена методологија како што тоа го прави Рејтинг. И овој пат докажавме дека работиме непристрасно и во по врвна методологија – вели Никола Спасов, директор на Рејтинг.

Во продолжение е компаративна анализа помеѓу резултатите од Државната изборна комисија и прогнозата на Рејтинг и Фокус.

ГРАД СКОПЈЕ

ОПШТИНА АЕРОДРОМ

ОПШТИНА КАРПОШ

Поврзани новости