Разрешен е медицинскиот директор на Клиниката за токсикологија, но не и економската директорка

by Fokus

Министерот за здравство во заминување, Илир Демири го разреши директорот на Токсикологија, д-р Данил Петровски.

Нема разрешување за економската директорка, Бесија Иљази која не знае македонски јазик, не е редовна на работа и против која неодамна протестираа лекарите од оваа Клиника.

Од Министерството за здравство кусо соопштија дека тој е разрешен поради „неправилности во работата“ без да се прецизираат за што точно станува збор, и кои членови од Законот тој ги прекршил.

Петровски потврди дека е информиран од правната служба за неговото разрешување, но не сакаше да даде изјава.

Вели дека ќе го чека образложението на решението пред да даде било каков коментар. Не ја исклучува можноста да е разрешен бидејќи дежурал на Клиниката во период кога е на одмор, а тоа го сторил исклучиво поради недостиг на кадар.

Поврзани новости