Разговори: Власта се одмаздувала на фирми кои соработувале со СДСМ

by Фокус

Сите фирми кои работат со опозициски општини биле прогонувани, објави СДСМ.

На удар била фирмата Илинден. Протуѓер и Јанакиевски зборуваат како фирмата од Струга, која асфалтира низ Охрид по налог на Петревски од СДСМ, екс- градоначалник на Охрид. Протуќер се заканува со пцовки да престане фирмата да асфалтира.

Во врска со Агрокор Јанакиевски со еден соговорник се заканува дека ќе иам инспекции цело време оти работеле со Заев. Јанакиевски реагира зошто не биле повикани на поставување камен темелник на фирмата. Сопственикот од Хрватска сакал да објави во медиумите затоа што чуствувал притсок од власта преку инспекциски контроли. Јанакиевски го насочува соговорникот да пренесе во Агрокор дека до избори мора да се на нивна страна, а не на таа на СДСМ, ако сакаат да функционираат.

Поврзани новости