Распустот заврши, учениците од утре се враќаат на настава

by fokus 13:26
13:26

По продолжениот зимски распуст, учениците утре се враќаат во училишните клупи, со што ќе започне второто полугодие од учебната година.

Од МОН велат дека двата дополнителни дена од зимскиот распуст, 18-ти и 20 јануари 2017, учениците ќе ги одработат во сабота, најверојатно во март и во април, за да се исполни вкупниот фонд од 180 наставни дена во учебната година.

Распустот беше продолжен за една недела, за да се избегне опасност од ширење на грипот.

Поврзани новости