Расправија за јагне на ражен изведе пред суд туристи во Хрватска

by fokus

Сопственик и уште неколкумина други се изведени пред суд во Задар, затоа што вербално се судриле со туристи на плажата Голубинка, кои негодувале бидејќи на едрилицата „завртеле“ јагне на ражен.

Тоа се случило завчера, кога едрилицата впловила на плажата. Откако сопственикот и неговите гости се симнале од едрилицата, тие решиле да испечат јагне на ражен, па настанала караницата, по што интервенирала и полицијата.

Сите лица од едрилицата се изведени пред Прекршочен суд

Поврзани новости