Рашковски купил уште еден свој патент што не го користи ниедна институција

by Fokus

Генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски, купил уште патент од „Рашковски-иноваторот“ што не го користи ниедна институција. Кабина за гласање за 105 илјади евра народни пари, велат од 360 степени за новиотслучај.

Него првично му беше изречена мерка куќен притвор, откако обвинителството покрена истрага за набавката на софтвер за Министерството за внатрешни работи, а кој полицијата не го користи. Поради можноста Рашковски да влијае врз сведоци, му беше одредена мерка притвор.

Поврзани новости