Раселените од поплавите утре ги напуштаат прифатилиштата

by Fokus 20:04
20:04

Раселените кои настрадаа во ланските поплави утре треба да ги  напуштат прифатните домови, каде што беа згрижени откако водената стихија ги уништи нивните куќи.

Поплавените од Сингелиќ, Стајковци и Инџиково денеска го поминуваат последниот ден во студентскиот дом „Томе Стефановски Сениќ“

- Advertisements -

Владата ги покриваше трошоците за нив до 31. март, но останаа во домот уште две недели, затоа што немаа каде да одат.

Поврзани новости