Рамадани: Македонскиот идентитет е создаван со години и не може да биде загрозен

by fokus 19:12
19:12

Политичкиот аналитичар Исмет Рамадани во вечерашното гостување на телевизија Канал 5 рече дека македонскиот идентитет е толку утврден што не може да биде загрозен.

-Тоа што сме статус кво не ни дава никаква надеж дека ќе може да напредуваме. Политиката понекогаш е сурова и ќе мораш да осдговориш на предизвиците. Премногу емоционално ги браниме тезите дека се атакува по нашиот идентитет и ако продолжи ќе се разнебитува Македонија и Македонците. Македонците, со сета почит кон македонскиот индентитет, според мене нема опаснност дека ќе се загуби. Макендоскиот идентите е создаван со години. Нација која има абука, има образование, има универзитети, МАНУ, до плафон еманципација, со идентитет, не може никој да му земе тоа на македонскиот народ, смета Рамадани.

Поврзани новости