Рама: Нема да се откажеме од ЕУ, дури и да ни донесат кавијар!

by fokus 16:19
16:19

Премиерот на Албанија, Еди Рама рече дека Албанија никогаш нема да се откаже од Европа и ЕУ, без разлика каква ќе биде формата на Унијата во иднина укажувајќи на европските политичари што се под влијание на националистички притисоци.

„Другите може да донесат пари, инвестиции, можеби дури и кавијар, но нема да може да го донесат она што ви треба за да изградите функционална слободна земја“, изјави Рама за ФТ.

Поврзани новости