Раководителот Милошевски: Трипуновски ја прекрши нашата приватност

by Fokus

Раководителот на подрачната единица во Берово кој реагира зошто техничкиот министер ја снима ненајавената посета, сега му подготвува кривична пријава за неовластено снимање. Гоце Милошевски за ТВ 24 објасни дека се одлучил по судска постапка да ја бара правдата, бидејќи неговиот сегашен шеф Цветан Трипуносвки извршил грубо кршење на приватноста.

– Сакам да излезам да си ги заштитам своите права, бидејќи со ваквото неовластено снимање во текот на вчерашниот ден кон крајот на работно време таму упадна заменикот со вклучена камера со уште две лица, која цело време снимаше и на крај кажа дрско одговори да се види како се работи. Лично сметам дека со ваквиот пристап и начин на неовластено снимање и пренесување при медимуите има грубо кршење на нашата приватност. Јас сум уште потресен од вчерашниот настан, не знам која била целта со која намена направено. Ако сакаше да се грижи за земјоделците требаше да седне и да разговараме, проблемите постојат со години наназад, а со ваквиот начин и пристап нема да решиме ништо, вели Гоце Милошевски, раководител во подрачното одделение во Берово.

Извор – ТВ 24

Поврзани новости