Радев се покаја што му дал шанса на Асен Василев 

by Fokus

Претседателот на Бугарија Румен Радев од Тирана, каде што учествува на средбата ЕУ – Западен Балкан, коментираше дека згрешил што дал шанса и дозволил „такви луѓе да им ги украдат надежите на Бугарите за промени”.

Румен Радев ова го изјави во коментар на зборовите на копретседателот на „Продолжуваме со промената” Асен Василев за Нова ТВ, според кого постои блиска интеракција меѓу ГЕРБ и официјалната влада на Бугарија и координација на нивните дејствија и од гледна точка на враќање на персоналот и злобните практики

Поврзани новости