Радев ги повика Бугарите масовно да гласаат на денешните избори

by Fokus

Претседателот на Бугарија, Румен Радев ги повика Бугарите масовно да гласаат на денешните парламентарни избори.

– Најважно денеска е Бугарите да излезат и да гласаат масовно.Ова не е само мерка за надминување на секој обид за промена на нашиот глас, тоа е начин да сфатиме дека ако сакаме да имаме легитимна и стабилна влада и парламент, мора да направиме такви работи со нашиот глас, рече шефот на државата по гласањето на предвремените парламентарни избори.

Радев рече дека гласал за Бугарија, каде што граѓаните живеат достоинствено, а младите ја гледаат својата иднина, за држава што припаѓа и работи во јавен интерес, а не во скриени кругови.

На прашањето дали очекува стабилна влада, претседателот изрази надеж дека партиите ја научиле лекцијата од претходните избори и ќе бидат многу поконструктивни и поодговорни во исполнувањето на очекувањата на граѓаните.

 

Поврзани новости