Радев денеска го распушти бугарскиот Парламент и најави предвремени избори

by Fokus

Бугарскиот претседател, Румен Радев, денеска го распушти парламентот на земјата и најави предвремени избори за 2 април.

Радев назначи и преодна влада пред вонредните парламентарни избори, петти во Бугарија во последните две години, јавија медимите кај источниот сосед.

Радев повторно го назначи 55-годишниот политичар Галаб Донев, за премиер на привремената влада додека следниот парламент не ја избере новата влада.

Поврзани новости