Путин со богата награда за лекарите во наредните три месеци

by Fokus 13:20
13:20

Руските лекари и медицинскиот персонал кој е ангажиран во борба против корона вирусот во наредните три месеци ќе бидат наградени.

Лекарите ќе добиваат по 1.000 евра бонус, покрај платата, а медицинските сестри по околу 500 евра. Исто толку ќе земаат и лекарите од Брза помош, а возачите ќе земаат бонус по околу 250 евра.

- Advertisements -

Во Русија досега се регистрирани 1459 случаи на корона вирус, а починале 76 лица од заразата.

Поврзани новости