Путин: Се надевам дека Европа нема да изгледа како Бугарија

by fokus

Рускиот претседател, Владимир Путин очекува дека Европа наскоро нема да изгледа како Бугарија, покажувајќи ја својата слабост да ги заштити нацоналните интереси.

„Никако не ми сакал цела Европа да изгледа како Бугарија и да покаже слабост и неможност да ги заштити националните интереси. Расте обемот на набавката и паѓа домашната експлоатација во Европа“, истакна Путин.

Поврзани новости